Om Børnevenlig Kommune

Aalborg Kommune og UNICEF Danmark har indgået et 3-årigt pilot-samarbejde, som skal føre til at Aalborg Kommune i december 2022 kan blive anerkendt som Børnevenlig kommune.

Aalborg Kommune har indgået dette samarbejde på baggrund af et ønske om i endnu højere grad at tage børn og unges rettigheder alvorligt og sikre deres eget kendskab til demDer arbejdes allerede målrettet med børne- og ungeinddragelse både politisk og i de administrative processer. 

Bvk21 Webbanner 1000X478

Men der er en ambition om at blive endnu bedre til at inddrage – og endnu mere aktive i forhold til at sikre, at børn og unges stemmer bliver hørt. I Aalborg Kommune lover vi hinanden, at vi udvikler os sammen. Det er en del af kommunens DNA og grundfortælling. Dette betyder naturligvis også, at vi udvikler os sammen med børn og unge. Det er et fælles mål, at børn og unge i Aalborg Kommune kan mærke, at Aalborg er en børnevenlig kommune, hvor deres stemmer bliver hørt, og de oplever reel medinddragelse. 

Det betyder også, at børns rettigheder og børns stemmer får en vigtig betydning for den kommende revision af Børne- og Ungepolitikken og Aalborg DNA 2.0. 

Forandringen med Børnevenlig Kommune er i høj grad forbundet med et mindset, hvor børnevenlighed og måden vi ser børn og unge, bliver omdrejningspunktet. I Aalborg Kommune er det vigtigt, at  Børnevenlig Kommune ikke “bare” bliver et stempel, men en reel ændring i måden, vi gør og griber tingene an på. 

Aalborg Fælleselevråde, altså kommunens elevråd, og Aalborg Ungebyråd er inddraget i arbejdet med Børnevenlig Kommune, og har en stærk stemme i projektorganiseringen. Arbejdet skal nemlig laves sammen med børn - ikke kun til børn.

Der findes Børnevenlige byer og kommuner over hele verden, men det er nyt, at man i Danmark arbejde med det. I pilotfasen indgår Aalborg Kommune sammen med Billund og Gladsaxe.

Du kan læse mere på Unicef Danmarks hjemmeside

Eller læs mere på Unicefs internationale hjemmeside

Del indhold